Event voor de Balie Assistent

 

VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018, BURGERS’ ZOO TE ARNHEM.

Ook dit jaar organiseren we weer met veel enthousiasme het Event voor de Balie Assistent.

Een ‘lustrum’ Event, want dit is alweer de vijfde keer dat we met de Balie Assistenten bijeenkomen om te brainstormen over ons veelzijdig vakgebied.

Communicatie

Communicatie vormt het sleutelwoord voor de Balie Assistent, maar (goed) communiceren blijft een vak apart! Rond communicatie zijn zoveel aspecten die een rol spelen, dat elke Balie Assistent aanvullende informatie met open armen zal ontvangen.

Tips and tricks van professionals

We hebben ons uiterste best gedaan om in dit bijzondere lustrumjaar baliecommunicatie van zoveel mogelijk kanten te bekijken: vanuit de patiënt, vanuit de assistent, in lastige situaties en vanuit specifiek professionele hoek.

Zo komt Jolanda van Boven juridische aspecten bespreken en gaat Marcel Spek spreken over Triage, het belang van het juiste moment voor de juiste actie. Pauline van Lee geeft als coach tips hoe je jouw energie het best in je werk stopt en overbrengt op de patiënt.

Gezien jullie enthousiasme over Kirsten Heukels’ voordracht vorig jaar, hebben we haar gevraagd het onderwerp ‘Profileren’ verder voor jullie uit te diepen.

En last but not least geeft Anneli Belovics, je handige tips en tricks mee vanuit de praktijk over succesvol communiceren.

Gevarieerd programma

Kortom, het wordt weer een gevarieerd Event, waarbij vele herkenbare baliesituaties aan bod zullen komen. En evenals vorige jaren zal het weer een uitgebalanceerde mix worden van leerzaam en leuk. Hoe dan ook een programma dat voor elk wat wils biedt.

PROGRAMMA

09.00 uur – 09.45 uur Ontvangst

09.45 uur – 10.45 uur “Kleurrijke communicatie” – Kirsten Heukels

Er zijn veel manieren om communicatie met anderen vorm te geven, Insights Discovery is er daar één van. Het is gebaseerd op het gedachtengoed van psycholoog Carl Jung en gaat uit van 4 basiskleuren. Deze kleuren geven persoonlijkheidsvoorkeuren weer.

Ieder mens heeft alle kleuren in zich, maar de één heeft een grotere voorkeur voor de ene dan voor de andere kleur. Spelen met de kleuren zorgt ervoor dat je mensen sneller kunt inschatten en daardoor beter kunt inspelen op hun gedrag, zonder jezelf tekort te doen.

Op het Balie Event gaan we interactief spelen met kleuren, want geen mens is zwart-wit!

Het gaat er uiteindelijk om dat je mensen behandelt zoals ZIJ behandeld willen worden en dat je anderen leert hoe JIJ graag benaderd wilt worden.

10.45 uur – 11.15 uur Pauze

11.15 uur – 12.15 uur “Triage” – Marcel Spek

De receptie vormt het hart van de tandartspraktijk. Een effectieve en efficiënte agenda zorgt voor rust in de praktijk. Het wordt als goede service ervaren wanneer patiënten in de praktijk niet lang hoeven te wachten en wanneer ze op korte termijn terecht kunnen voor hun behandeling.

Dat geldt zeker voor mensen met een acute klacht. Deze onverwachte spoedeisende behandelingen kunnen de agendaplanning echter lelijk verstoren. Hoe speel je daar goed op in? Door van de klacht je kracht te maken.

Goed ‘time-management’ vraagt om een juiste inschatting van:

  • Wat écht acuut is en zo snel mogelijk zal moeten gebeuren
  • Wat écht door de tandarts zal moeten gebeuren
  • Hoeveel tijd er precies zal moeten worden gereserveerd.

12.15 uur – 13.15 uur Pauze

13.15 uur – 14.15 uur “Verantwoordelijkheden aan de balie” – Jolanda van Boven

Welke gevolgen heeft de AVG voor de privacy?
Aan welke eisen moet het delen van informatie voldoen?
Wie is er verantwoordelijk als met de triage niet de juiste urgentie is ingeschat?
Heeft de patiënt zeggenschap over de urgentie? Hij/zij heeft toch zelfbeschikkingsrecht?

Al deze vragen (en meer) passeren de revue in de voordracht van Jolanda.

14.15 uur – 14.45 uur Pauze

14.45 uur – 15.45 uur “Energie!” – Pauline van der Lee

Pauline confronteert haar publiek met zaken als: “Wist je dat zitten het nieuwe roken is…? Hoeveel uur zit jij vanaf dat je wakker wordt en naar bed gaat? Tegenwoordig zitten we uren achter de laptop, in de auto, kijken TV/ social media. Op een bijeenkomst als vandaag, zit je soms best lang waardoor je je minder kunt concentreren of vermoeid raakt van al het luisteren.”

“Maar”, zegt Pauline, “daar heb ik wat op gevonden. Tijdens dit Balie Event ga ik je verrassen met een korte Shake-Up! Met energizers op coole muziek!”

Vol verwachting klopt ons hart.

15.45 uur – 16.15 uur “Succesvol communiceren” – Anneli Belovics

In de (tandarts)praktijk draait alles om communicatie, je kunt niet ‘niet communiceren’. In haar voordracht wil Anneli Belovics motiveren en inspireren tot effectiever communiceren.

Via bewezen theorieën en inspirerende voorbeelden worden waardevolle tips en aanwijzingen gegeven, waarmee je zowel in het werkende leven als je privéleven je voordeel kunt doen.

Een presentatie die leidt tot een beter begrip, voor anderen, maar ook voor jezelf.

SPREKERS

Kirsten Heukels

Kirsten is opgeleid als organisatiecultuur deskundige (Hofstede model) en is Insights Discovery practitioner. Daarna heeft ze gekozen voor een specialisatie in het analyseren van (micro) expressies in het gezicht, gecombineerd met lichaamstaal en stemgebruik, ofwel profiling.

Zij startte, na een gecombineerde studie Rechten (internationaal- en strafrecht, Utrecht, 1999) haar eigen praktijk als mediator.
Kirsten heeft haar aanbod voor het begeleiden van verandering en groei geleidelijk uitgebreid met verschillende soorten communicatie- en gedragsbeïnvloeding technieken (moderatie, training, individuele –en groepscoaching).

Kernwaarden: professioneel, transparant en menselijk.

Marcel Spek

Marcel Spek deed zijn doctoraalexamen tandheelkunde aan de Rijks Universiteit Utrecht en haalde zijn tandartsexamen aan de facuteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Nijmegen (1989).

Hij was achtereenvolgens tandarts bij de Koninklijke Landmacht en op Schiphol Oost en in Leiden, Oegstgeest en Voorburg. Daarnaast volgde hij verschillende opleidingen, zowel op tandheelkundig

(Masterclass Tandheelkunde op de School of Excellence en Master University) als op coaching gebied ( ‘toegepaste psychologie’, Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), en Transactionele Analyse (TA), groepsdynamiek in organisaties en strategisch coachen). In 2012 werd hij klinisch directeur bij DentConnect en in 2014 eigenaar van ‘Tandartsen aan de Herenweg’ in Heemstede. Marcel zit in de Raad van Advies Freshtandartsen en heeft een eigen bedrijf in coaching, training en consultancy (QoQon) en is coach/trainer/consultant bij Dental Care Professionals.

Als gastspreker belicht hij graag de menselijke kant van ‘management in de (tandarts-)praktijk’.

Jolanda van Boven

Jolanda van Boven heeft een juridische adviespraktijk. Zij is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij zij zich richt op zorgaanbieders in de eerste- en tweedelijns gezondheidzorg met expertise op het gebied van privacy in ketensamenwerking. Dit betreft zowel ketensamenwerking in de gezondheidszorg als in het publieke domein zoals Centra voor Jeugd en Gezin, Openbare geestelijke gezondheidszorg en Veiligheidshuizen.

Jolanda is mede-oprichter van de ‘Leertuin Samenwerken aan Zorg &Veiligheid’ en van de Stichting ‘Veilige Haven’ die zich bezighoudt met de aanpak van relationeel geweld en kindermishandeling.

Pauline van der Lee

Pauline van der Lee is mede-eigenaar van het bedrijf KEYSTONE success.

Zij geeft coaching, training en advies met betrekking tot vitaliteit. Weinig bewegen, slecht eten en slaapgebrek staat een fris en vitaal gevoel in de weg. Conflicten thuis en/of op het werk of mentale overbelasting kunnen de geestelijke gezondheid negatief beïnvloeden. Ook gebrek aan zingeving kan problemen met zich meebrengen. Lusteloosheid, gebrek aan energie en motivatie…… daar kan wat aangedaan worden! Pauline helpt mensen weer op de rit door hen inzicht te laten verkrijgen in eigen functioneren.

Anneli Belovics

Anneli is in 2010 begonnen aan de balie van een middelgrote tandartspraktijk. Vanuit die positie is zij uitgegroeid tot een veelzijdige praktijkmanager. Na 8 jaar is zij voor zichzelf gestart onder de naam ‘Tandje erbij’. Met haar opgedane ervaring biedt zij nu hulp aan andere praktijken op het gebied van communicatie en management.

DATA, LOCATIE EN AANVANG

Vrijdag 16 november 2018, Burgers’ Zoo te Arnhem
Ontvangst van het Event is om 09.00 uur, waarna we om 09.45 uur van start gaan. Het Event eindigt rond 16.15 uur.

DOELGROEP

Balie Assistent

CONGRESMATERIAAL

Tijdens het congres ontvangt u een werkboek en aan het einde van het congres krijgt iedere deelnemer een certificaat.

KOSTEN

De kosten voor dit congres bedragen €295,- per persoon (vrijgesteld van BTW)

INFORMATIE

Telefoonnummer: 055-3121050 of info@dentalbestpractice.nl

INSCHRIJVEN